torstai 21. tammikuuta 2016

2. pv - vadelmatassuvaroitus

Toinenkin yö meni oikein mukavasti. Tosin Hillalla meni pakki sekaisin mutta onneksi saimme vaivan kuriin jo päivällä. Hilla hoitaa timanttejaan esimerkillisesti. Lämpökin on onneksi laskussa päin. Vaikka kaksi ensimmäistä yötä on mennyt varsin rauhallisesti, nukun nyt vielä muutaman yön ihan Hillan seurana tuolla pentuhuoneen lattialla.

Pentujen painotkin ovat hienosti nousseet. Tällä hetkellä Rubiini on edelleen painavin mutta Rubiinilla olikin esim. Violaan nähden yli 150 gramman etumatka. Saipa-poikamme on kuitenkin kovaa vauhtia kirimässä Rubiinia kiinni. Mutta pentueen pienin, Viola, on saanut painoa eniten eilisestä. Näinhän näiden pienten kanssa usein tuppaa käymään, että kiilaavat pian koko porukan ohi tai ainakin sinne kärkisijoille

Tämän illan painot suurimmasta pienimpään:

Rubiini 503 g (+27 g)
Saipa 478 g (+40 g)
Esmeralda 454 g (+30 g)
Safiiri 424 g (+35 g)
Viola 355 g (+ 44 g)

Ai niin. Synnytyspäivänä sain sähköpostia Laboklinilta ja geenitestissä Hilla todettiin CEA-kantajaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että koska Bo on geneettisesti CEA normaali ja Hilla geneettisesti CEA-kantaja, voivat pennut olla joko normaaleja tai kantajia. CEA:ta ei näille pennuille voi siis tulla mutta sen sijaan jos jotain näistä joskus joku haluaa käyttää jalostukseen, on joko valittava pariksi geneettisesti CEA normaali tai sitten todeta pentu geneettisesti puhtaaksi. 

Ja lopuksi vielä sokerina pohjalla muutama kuva päivän varrelta. 

Vadelmatassut à la Rubiini

Esmeralda niin sanotusti niskan päällä

Safiirin äitinsä tassujen päällä

Safiirin nenu

Saipan nassu

2 kommenttia: